fredag 20 maj 2011

Strömsholm

Dags för Pippis halvårstandkontroll på Strömsholm. Förra året var vi tvungna att ta bort en av hennes tänder, en ganska stor sak för en häst. Istället sitter där istället en plugg (löstand ung.) och en gång i halvåret åker vi tillbaka till Strömsholm för att kolla om pluggen sitter kvar (det var inte meningen att den egentligen ska sitta kvar utan den skulle ha lossnat ett tag efter operationen och hålet läkt igen) och justera den motstående tanden i andra käken. Det visade sig att pluggen fortfarande sitter kvar och att det är lika bra om inte bättre och att allt i övrigt såg bra ut. Tekniken med att dra ut tänder och tillfälligt (eller som i vårt fall permanent) sätta i en plugg är ganska ny och veterinärena experimenterar fortfarande med att få till rätt teknik och material i pluggen. Vår veterinär Dylan på Strömsholm är i alla fall väldigt duktig och engagerad och förklarar varje åtgärd och procedur mycket noga för oss så vi åker gärna de extra milen till Strömsholm.

Med på turen fick så klart Henna följa med och även hon fick en koll av munnen, allt såg bra ut förutom några hakar som filades bort.



Klara fick följa med för första gången - så klart eftersom det är hennes hästar som hon noga påpekade för alla veterinärer, djursjukvårdare och receptionister - och hon skötte sig finemang! Med på den 3 timmar långa turen (enkel resa) var DVDn, ritbok och såklart matsäck!


Inga kommentarer: