söndag 18 april 2010

Valp!

För er som kanske inte vet om det ännu kan vi berätta att vi ska ha en liten valp i vår!
Vi har en längre tid haft i bakhuvudet att det nog är dax för en till hund då vi har så ojämn åldersfördelning på våra killar men det hela blev mer verkligt i och med att Charlie gick bort. Plötsligt blev det väldigt smärtsamt tydligt att man aldrig vet när det händer bara att det händer och att det faktiskt kan bli så att Castor blir helt ensam hund här hemma. Det är verkligen en bitterljuv känsla att ha äldre hundar. Samtidigt som man är så tacksam för varje ytterligare dag man får tillsammans finns där hela tiden en tagg av sorg, smärta och oro i hjärtat tillsammans med en medvetenhet att det när som helst kan ta slut. Charlies bortgång kom så plötsligt och så dramatiskt att vi fick upp ögonen att tiden när våra älskade, underbara fina killar som vi levt de senaste 12 åren tillsammans med när som helst kan rinna ut.

Tyvärr var vi för sent ute för att få köpa en valp av världens bästa uppfödare, vår hovleverantör :-) Birgitta på kennel Modus Vivendi men hon rekomenderade istället sin bästa väns kennel, Kennel Bumpkin´s. Deras fina tik Alva fick för 4 veckor sedan 13 (!) valpar och vi har fått äran att köpa en. Idag var vi på besök för att träffa Gabriella, Anders, Alva och hennes 13 valpar samt resten av flocken.
Duktiga mamman Alva med halva gänget
Om några veckor ska vi tillbaka igen och om ytterligare några veckor är det dax för lillkillen att komma hem (namn ej bestämt, kom gärna med förslag)

Trött liten pys
Mysigt med syskon

Delar av övriga flocken på den 3 ha instängslade (de ni!) tomten

Inga kommentarer: