fredag 8 oktober 2010

Strömsholm tur & retur

Idag var vi Ä-N-T-L-I-G-E-N på Strömsholm efter att tidigare gjort ett antal misslyckade försök. Pippi har ju som bekant varit svår att lasta men efter en hel del träning med hjälp av en jätteduktig NH-tränare (Natural Horsemanship) är Pippi numera lastbar!!! (länk till tränaren)

Väl på Strömsholm fick Pippi sin mun kollad efter vinterns operation (de drog ut en tand pga ständiga bihåleinflammationer (hästarnas tänder har förbindelse med deras bihålor och om en tand är dålig kan bakterier ta sig in i bihålorna och orsaka trubbel) - och allt såg jättebra ut. Hon fick sig även en omgång med raspen då tanden i motstående käke växer för mycket pga det försvunna motståndet vid den borttagna tanden. Hon skötte sig jättebra kunde till och med få sin lugnande spruta innan undersökningen utan att bli bremsad, otroligt!

Även Húni var med på turen och fick en årlig genomgång av munnen. Han hade en hel del hakar och vassa ytor på sina tänder som veterinären slipade ner så nu har han nog det mycket skönare i munnen, får se mur mycket det avspeglar sig på ridningen.

Vi hann även med att träffa Linda och Filip i en liten stund då de tittade förbi mottagningen, jättekul att ses då det ju inte blir speciellt ofta, något vi ska försöka råda bot på i höst/vinter!

Väl hemma igen pustade hästarna ut i hagen innan de fick gå in för kvällen, gissa om de var glada att vara hemma igen efter nästan 5 timmar sammanlagt i transporten.

Inga kommentarer: