I morse testade jag detta enkla recept på frukostfrallor, receptet fanns med i senaste Coop eller Ica-tidningen tror jag.
"Karolinas lata sommarfrallor"
Rör ut ½ paket jäst i 5 dl kallt vatten i en bunke. Tillsätt 1 msk honung, 1 msk olivolja, 2 tsk salt och ca 12 dl rågsikt. Blanda ihop degen, den ska vara kladdig. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader på morgonen. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.
Tack vare kalljäsningen får de en lite syrlig smak, gott, gott!
"Karolinas lata sommarfrallor"
Rör ut ½ paket jäst i 5 dl kallt vatten i en bunke. Tillsätt 1 msk honung, 1 msk olivolja, 2 tsk salt och ca 12 dl rågsikt. Blanda ihop degen, den ska vara kladdig. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader på morgonen. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.
Tack vare kalljäsningen får de en lite syrlig smak, gott, gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar