torsdag 26 mars 2009

Bvc, litet shopping och morfarbesök

Imorse släpade vi oss upp supertrötta allihopa. Klara var jätteorolig i natt och vaknade runt 5 ggr, det blev många bytta blöjor, vällingflaskor och tröstande pussar. Kl 10.00 var det dags för 1½-årsbesök på BVC. Hon växer enligt kurvan (tydligen måste alla andra barn vara större än normala eftersom hon alltid är kortast och smalast), klarade alla "utvecklingsfrågor", och hjärta, lungor och mage lät/kändes bra. Det var dock VÄLDIGT läskigt att två främmande tanter skulle klämma, känna och titta på en så underläppen började darra ganska omgående och hon kröp allt längre upp i pappas famn. Som kronan på verket fick hon en vaccinationsspruta (mässling, påsjuka, röda hund) i armen, blä!
Hon väger i alla fall numera 11 465 g, är 82,5 cm lång och har 48,5 huvudomfång.

Efter BVC-besöket var vi tvungna att pigga upp oss med lite shopping av vårkläder till Klara (det var nog ärligt talat bara jag som blev uppiggad, de andra hängde bara snällt på). Vi är ju inte så förtjusta i att klä Klara i rosa, fluffigt, puffigt, glittrigt och paljetigt och då är det ganska svårt att hitta fina kläder i de stora klädkedjornas utbud av barnkläder. Till vår stora glädje hade faktiskt Lindex en hel del fina, färgglada tröjor och byxor och så hittade vi en tuff vårjacka i sportig modell. På Kappahl kopletterade vi med en röd fleccejacka.

Svart vårjacka & röd vindtät fleccejacka
T-shirts (eko-bomull) i fina, glada färger och ett par velourbyxor i grått
På eftermiddagen kom morfar Hasse förbi efter ett jobbmöte i Karlstad. Klara visade honom sitt lekrum, hur man hoppar i gästsängen/soffan och tiggde en hel drös Mariekex av honom vid fikabordet ;-)

1 kommentar:

Moffa sa...

Morfar hälsar och tackar för kaffet och fruktkompotten. Puss på lilla Klara som inte tyckte morfar var såå läskig efter ett tag! Nu bär det av upp till Gävle för att gratta King som fyller år idag.